Untitled
10 sep 2014
week 143: 21 t/m 27 augustus

Op 21 augustus zijn we op de fiets boodschappen gaan doen. Op de terugweg zei Bas: “Ik heb een luier”. Ik zei dat hij al lang geen luier meer had, maar hij zei dat hij écht een luier had. En er zat ook poep in, zei hij… Hij zat achterop de fiets met zijn handen een heel eind uit elkaar om zijn “net-alsof-luier” vast te houden ;-) en dat heeft hij totdat we thuis waren volgehouden. Na het avondeten is Bas met Mark naar de eendjes geweest.
Op 22 augustus was ik jarig. Bas had al voor de zomervakantie een tekening gemaakt op de Peuterspeelzaal en heeft die al die tijd netjes bewaard ;-). We zijn bij de bakker geweest, hebben bij de bibliotheek nog even een nieuwe puzzel gehaald (Bas heeft de puzzels die we vorige keer gehaald hadden al zo vaak gemaakt) en hebben boodschappen gedaan. Mark had vanmorgen gebeld: net voordat hij op zijn werk was, had er een vrachtwagen achteruit tegen zijn auto aangereden. Bas vroeg toen ik ophing: “wat is er, mama?” Ik zei: “papa heeft een ongelukje gehad”. Zegt Bas: “O, met zijn melk?” Mark had zijn auto naar een schadebedrijf gebracht en kwam eerder naar huis. ’s Middags kwamen tante Willeke, oom Arjan, oma Van Aerle, tante Maartje, oom Tom, Eline en later ook oma en opa Van Mierlo en opa Van Aerle. Bas had al de hele dag gevraagd wanneer het feest nou kwam. Hij vond het allemaal best spannend en was erg moe. Hij heeft ’s middags even geslapen en ook toen hij weer wakker werd, was hij niet helemaal in zijn hummetje. Na het eten is hij met Mark naar een collega geweest om het schadeformulier op te halen en Bas mocht naar de vissen kijken. Bas was helemaal blij dat hij in “Marks nieuwe auto” mocht zitten. Hij zei onderweg tegen Mark: “Niet botsen, papa, anders moet mama weer een nieuwe auto kopen.” ;-) Toen ze weer thuis kwamen, waren tante Monique, oom Anton, Esther en Lars er. Bas, Esther, Lars en Eline hebben fijn gespeeld.
Bas, Laura en ik zijn op 23 augustus op de fiets boodschappen gaan doen. Samen met Mark is Bas het keukengordijn gaan halen. ’s Middags zijn we bij Leon in Tilburg gaan barbecueën. Bas, Sandra, Sven, Femke en Esmee en Jeroen, Kim en Karlijn waren er ook. Het was erg gezellig. Bas moest even wennen, maar daarna voelde hij zich erg thuis en heeft hij flink rondgerend, lekker gegeten en fijn gespeeld. Na het eten hebben we nog foto’s gekeken van Leons vakantie, daarna zijn we naar huis gegaan. Bas is in de auto in slaap gevallen en is thuis lekker doorgeslapen.
Op 24 augustus is Bas met Mark een boodschap gaan doen. ’s Middags kwamen opa en oma Van Mierlo barbecueën. Na het eten zijn Bas, Laura, opa en Mark een stukje gaan wandelen en hebben ze in de tuin geschommeld. Daarna hebben we nog ijs gegeten en zijn Bas en Laura naar bed gegaan.
Tante Willeke kwam op 25 augustus op bezoek. Bas was erg enthousiast toen het over het weekendje weg met opa en oma Van Aerle ging. Hij bleef maar opnoemen wat er allemaal mee moest ;-).
Bas is op 26 augustus weer naar de Peuterspeelzaal geweest. We hebben samen een puzzeltje gemaakt en daarna moesten Laura en ik weer gaan. Bas vond het toen toch weer even moeilijk en moest een beetje huilen, maar toen hij samen met juffrouw Astrid gezwaaid had, was het gauw weer over. Toen juffrouw Suzan vroeg of we met het vliegtuig op vakantie gaan, zei Bas: “Neeeee! Zo hoog gaan we niet op vakantie!” ;-) Na de boterham kwam oma Van Mierlo op Bas en Laura passen toen ik naar de dokter moest. Bas was erg lief geweest en heeft samen met oma gepuzzeld.
Op 27 augustus zijn we op kraamvisite geweest bij Dorine. Mats was bij zijn opa en oma en die kwam pas toen we al bijna weer weg moesten. Tot die tijd hebben Bas en Laura in de tuin gespeeld. We zijn daarna bij tante Willeke en oom Arjan gaan barbecueën. Tante Maartje, oom Tom, Eline en opa en oma Van Aerle waren er ook. Het was erg gezellig. Bas heeft niet zo heel veel gegeten; die had het drukker met rondrennen en tekeningen maken samen met Eline. Vandaag ging het niet zo goed met de ontlasting van Bas. Hij zei steeds dat hij moest poepen en als we dan op de wc waren, bleek dat er poep in zijn onderbroek zat, maar als ik hem dan op de wc zette, hoefde hij niet meer te poepen.
Bas zegt vaak de meest onverstaanbare dingen en vraagt dan: “ken je dat liedje?” ;-)
Laura zat met een kaart te spelen tijdens het eten en Bas wilde ook wat. Toen gaf ik hem de envelop waar de kaart in had gezeten. Ik zei: “kijk, Bas, er staat een kindje op de postzegel.” Zegt Bas: “Dat kindje vind ik niet leuk, dat kindje is vies; dat is een zwart jongetje…”








Geef uw reactie

Naam:
Reactie:
CAPTCHA Image [ Andere Code ]








Google Analytics Alternative